all Codit insights

Ontdek waarom onze Senior Consultant, Vincent ter Maat, het fantastisch vindt om voor Codit te werken!

Vandaag stellen we je voor aan Vincent ter Maat, Azure en IoT specialist, die al meer dan 5 jaar voor Codit werkt. Ontdek in dit exclusief interview waarom Vincent, Codit een Great Place to Work vindt.

Ik ben 5 jaar geleden bij Codit komen werken als Domain Lead voor IoT. Dit was een uitdagende periode waarin wij IoT voor het eerst als product in de markt hebben gezet. De eerste IoT oplossingen die ik gebouwd heb waren voor klanten en marketingdoeleinden. Het marketingproject was een Smart Office oplossing. Voor dit project werd een budget beschikbaar gesteld waarvan ik de benodigde hardware en sensoren heb gekocht. Samen met collega’s werkten we aan deze oplossing als deeltijdproject. Omdat IoT in deze begintijd relatief nieuw voor ons was wilden wij hiermee aan klanten laten zien dat wij de benodigde IoT competenties in huis hebben.

Wat fijn is aan het werken bij Codit is dat ik veel vrijheid krijg. Autonomie is erg belangrijk voor me. Door deze vrijheid kan ik nieuwe vaardigheden ontwikkelen en oplossingen bouwen die perfect aansluiten op het probleem van de klant. Naast deze vrijheid zijn er binnen Codit standaarden en richtlijnen die duidelijke handvaten bieden. Als een probleem niet binnen deze standaarden wordt behandeld vertrouwt men erop dat ik met een goede oplossing kom. De standaarden worden in overleg aangevuld en bijgewerkt om deze op nieuwe ontwikkelingen te laten aansluiten. Hierbij werk ik samen met mijn collega’s. We brainstormen over de oplossingen en dragen de nieuwe kennis over aan de organisatie.

Het leukste aan werken voor Codit, is de vrijheid die ik krijg.

De vrijheid en flexibiliteit toont Codit’s vertrouwen in haar medewerkers. Er wordt vanuit gegaan dat wij de kennis en ervaring hebben om de uitdagingen van klanten op te lossen. Dit vertrouwen kan soms als gevolg hebben dat je in het diepe wordt gegooid. Dit betekent echter niet dat je er alleen voor staat! We kunnen altijd een beroep doen op collega’s voor hulp en steun.

Bij Codit zijn de rollen niet zo hard gedefinieerd. Er wordt geluisterd en je krijgt de ruimte om een product of proces te verbeteren als dat nuttig is voor het bedrijf.

Vincent ter Maate Codit Azure IoT Jobs

Ontwikkeling

Ik heb mijn jaarlijkse opleidingsbudget geïnvesteerd in onder andere Microsoft Azure, IoT en architectuur.

De trainingen die ik uitkies sluiten meestal aan bij de projecten waar ik op dat moment aan werk. Als ik mijn expertise verder wil uitbreiden kan ik daar op voorhand al een opleiding voor volgen, zodat ik er klaar voor ben wanneer zulke projecten zich aandienen. Dat begon met IoT en inmiddels bereid ik me voor op gebieden als Data Science en Artificial Intelligence.

Wanneer ik een training wil volgen die afwijkt van het geijkte pad kan ik uitleggen aan het management waarom dat logisch is, voor mezelf en voor Codit. Ze stellen zich flexibel op over hoe ik mij ontwikkel.

Projecten

Onze projecten zijn zo ingericht dat we direct met de klant samenwerken. Dit gaat verder dan het ontwikkelen en uitrollen van een product. We werken in overleg met de klant aan een lange termijn oplossing en zijn vaak vanaf het begin betrokken. Het is heel mooi om al in het conceptstadium betrokken te zijn. Zo kunnen we elk idee overwegen en zorgen dat alle onderdelen op elkaar aansluiten. Naast het klantcontact zijn er ook dagen dat ik me volledig kan focussen op programmeren. Voor mij is dat een prettige afwisseling.

De klanten die voorbij komen zitten in diverse markten zoals hydraulica, verzekeringen en interieurontwerp. Het is gaaf dat ik mijn vaardigheden kan toepassen in zoveel verschillende sectoren.

Het project dat me het meest is bijgebleven, is een project in India. Daar gingen we als team naartoe voor een grote oliemaatschappij. Het was een samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische vestigingen van Codit en het was super om mijn kennis ‘in het veld’ te kunnen toepassen.

Vincent ter Maat Codit IoT Azure Jobs

Teambuilding

Bij Codit werken mensen uit allerlei culturen. Evenementen zoals familiedagen, team events of een kerstdiner zorgen voor extra binding met elkaar. Het is ook leuk om met je collega’s bij dezelfde klant te werken. Als we niet aan dezelfde projecten werken bellen we elkaar of hebben we contact via Microsoft Teams . Elke vrijdag is er een bijeenkomst in het “Codit Cafe” en praten we even bij, dat draagt ook bij aan de teambuilding. Ik vind teambuilding belangrijk en Codit neemt dat ook serieus.

De balans tussen werk en privé is perfect. In overleg met de klant kan ik meer vrije tijd krijgen of ’s avonds werken. Dat ervaar ik als een groot pluspunt.

In mijn vrije tijd hou ik van muziek en speel piano en trompet. Dat doe ik voor mezelf en de familie zoals op verjaardagen of met Kerstmis. Ons favoriete kerstnummer is “Last Christmas” van Wham!

Waarom zou jij willen werken bij Codit?

Een Great Place to Work die ernaar streeft een goede balans te garanderen tussen werk en vrije tijd.

Een team dat maandelijks kennissessies organiseert om haar mensen up to date te houden over de organisatie en technologieën

Een werkgever die geregeld teamuitjes organiseert om haar mensen dichter bij elkaar te brengen

Het bedrijf waar jij een traineeship op maat aangeboden krijgt om jouw eerste baan een kick-start te geven

Een bedrijf waar in je wordt geïnvesteerd met een persoonlijk ontwikkelplan en bijbehorend budget.

Subscribe to our RSS feed

Talk to the author

Contact Hanane

She's our HR Manager

Let's talk, what's your first name?

Press Enter

Press Enter

Hi , what's on your mind?

Press Enter

Great! Leave your email and we'll be in touch
Where do you work?

Press Enter

Would you like to receive newsletters, event news and other e-mail communication from Codit?
Submit
Thanks, we’ll be in touch soon!

Thanks, we've sent the link to your inbox

Invalid email address

Submit

Your download should start shortly!

Stay in Touch - Subscribe to Our Newsletter

Keep up to date with industry trends, events and the latest customer stories

Invalid email address

Submit

Great you’re on the list!