wiki

Codit Wiki

Informatie wordt geladen...

Voorbeelden uit de praktijk

Deze en vele andere referenties vervullen ons met trots! Testimonials van klanten zijn het ware bewijs van onze klantcentrische aanpak, onze ervaring en onze deskundigheid. Daar werken we aan, dag in en dag uit: het bouwen van langdurige relaties met tevreden klanten. Voor hen gaan we tot het uiterste.

Dankzij integratie kunnen we alle systemen maximaal benutten en door API Management op een gecontroleerde en veilige manier stukjes functionaliteit intern en extern ter beschikking stellen. Deze diep doorgedreven integratie staat centraal in onze digitale transformatie.

Simon Lamkin, CIO, Brussels Airlines

Brussels Airlines

Brussels Airlines, lid van de Lufthansa Groep en van Star Alliance, is de Belgische luchtvaartmaatschappij met het grootste vluchtaanbod van en naar de Europese hoofdstad Brussel. De 50 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van Brussels Airlines zorgen dagelijks voor ongeveer 300 vluchten.

www.brusselsairlines.com

PROJECT

Reservaties, check-in, ticketing, het vertrek van de vluchten en voorraadbeheer: het zijn allemaal aspecten die door een centrale passagierssysteem (PSS) in goede banen worden geleid. Maar cruciaal voor vlotte vluchtoperaties is wel dat zo’n systeem gegevens uitwisselt met andere applicaties.

Codit startte in januari 2015 met de integratie tussen het nieuwe PSS en de applicaties door het gebruik van Microsoft BizTalk Server. De integratie zorgt ervoor dat de systemen, werknemers en klanten van Brussels Airlines die informatie krijgen die ze nodig hebben.

Daarnaast werd Sentinet geïmplementeerd voor het centrale beheer van de API's. De API Management laag verzekert de responsetijd (SLA) die Brussels Airlines oplegt voor zijn API’s.

Ook op lange termijn ondersteunt Codit Brussels Airlines met Managed Services. Daaronder valt de monitoring van BizTalk Server en Sentinet.

DOWNLOADS

Voor meer informatie, download: