wiki

Codit Wiki

Informatie wordt geladen...
Integration Cloud for IoT

Integration Cloud for IoT

Integreer gegevens vanuit allerlei bronnen en bouw intelligentie voor uw apparaten

Integration Cloud is een online integratieplatform dat uw applicaties en zakelijke partners verbindt in een betrouwbare en overzichtelijke cloudomgeving. Het platform helpt u bij het snel en efficiënt configureren van verbindingen en integraties en vereist geen investeringen vooraf in hardware, licenties en installaties.

Voordelen

Verrijk uw IoT oplossing met externe informatie
Kalenders, marktprijzen, weersinformatie, klantinformatie, productieplanning… Al deze zaken kunnen worden geïntegreerd, zodat u nog betere beslissingen neemt en betere analyses maakt.

Snelle time-to-market
Dankzij de out-of-the-box connectors, visuele tracking en eenvoudige uitrol wordt het gemakkelijk om een goed gedefinieerde en stabiele integraties te bouwen.

Beheerd voor u
Wanneer u Integration Cloud gebruikt als onderdeel van uw IoT oplossing weet u dat het the platform wordt gemonitord en beheerd door ons team van getrainde managed services professionals.

Een integraal deel van uw oplossingen
Integration Cloud wordt een integraal deel van de IoT oplossing.

IoT connectivity
Integration Cloud biedt ondersteuning voor vele verschillende Azure en IoT protocollen.  AMQP, MQTT, IoT Field Gateway, HTTP, Data Lake, Table Storage, Event Hubs…

Integreer en waarschuw
Elke beslissing of waarschuwing kan worden geïntegreerd via Integration Cloud om zicht te houden op alle verbindingen en een volledige geschiedenis op te bouwen.

Mogelijkheden

Integration Cloud biedt een brede set applicatie- en protocolverbindingen:

 • Wanneer we een eindpunt over een web service zichtbaar maken zodat andere applicaties hier naartoe kunnen zenden, gebruiken we Windows Identity Foundation om de verbindingen te beveiligen.
 • Bij het integreren met lokale systemen (databases, bestandssystemen, web services…) die niet verbonden zijn over een virtueel netwerk met onze cloud runtime, gebruiken we de Cloud Connector, een lichtgewicht lokale installatie die verbindingen kan maken met lokale systemen via een set (pluggable) adapters.
 • Het is mogelljk om Integration Cloud in een virtueel netwerk te verbinden met andere servers (lokaal of in de cloud). Dit kan worden bereikt via Microsoft Azure Virtual Networking.
 • Microsoft Azure SQL Database biedt een relationele database voor Microsoft Azure en andere internetgebaseerde applicaties. De SQL Database firewall voorkomt alle toegang tot uw SQL Database server totdat u opgeeft welke computers rechten hebben.

Een cloudgebaseerde integratie-oplossing met hybride aansluitmogelijkheden, zoals de Integration Cloud, stelt u in staat cloud-based integratie te combineren met on-premises applicaties en softwarediensten. Dit hybride integratieplatform groeit moeiteloos mee met uw zakelijke behoeften en nieuwe eisen.

De werkelijke waarde van IoT- en cloudoplossingen wordt pas merkbaar nadat de data samenkomt in de cloud. Met Integration Cloud, in het hart van uw IoT oplossing, is de verbinding met externe gegevensbronnen snel opgezet. Integreer telemetriegegevens van uw machine of apparaat met andere soorten gegevens (het weer, marktprijzen, kalender, etc). Vlot zoals nooit tevoren.

Codit helpt u zoveel mogelijk inzichten en visualisatie te verkrijgen en innovatieve nieuwe bedrijfsmodellen te bouwen. Met Integration Cloud verkrijgt u gedetailleerde inzichten in de status van verbindingen en de gerelateerde gegevens, en u kunt ingrijpen als er problemen optreden.

 

In onze track & trace module wordt de volledige gegevensstroom gevisualiseerd. U kunt doorklikken naar de details van de diverse gegevensstromen. Dit maakt het gebruikers mogelijk om de gegevensintegratie te troubleshooten en te analyseren.

Voorbeelden uit de praktijk

Gebruik machineleren om uw zonne-energie installatie te optimaliseren (predictive maintenance)

IC_Hero _blauw _B2B_Solar Panels

 • Panelen sturen om de minuut gegevens naar de event hub
 • Azure Stream Analytics verzamelt de data en stuurt deze naar Integration Cloud
 • Er wordt dagelijks gerapporteerd over de winning van zonne-energie
 • Via monitoring wordt gedetecteerd of er onlogische gegevens zijn
 • Waarschuwingen kunnen via Integration cloud worden gegenereerd

Trajectcontrole in het verkeer (real-time decision making)

IC_Hero _blauw _B2B_Traffic Control

 • Slimme camera's maken foto's en herkennen kentekens
 • De kentekenplaat en tijdinformatie wordt naar de event hub gestuurd
 • Stream Analytics combineert de gegevens en berekent de snelheid van punt A naar punt B
 • Wanneer een snelheidsoverschrijding wordt vastgesteld krijgt Integration Cloud de gegevens die nodig zijn om de bestuurder terug te vinden in een overheidsdatabase. Alle gegevens worden gecombineerd in een boete (in PDF formaat)
 • Communicatie over de boete vindt plaats:
  • SMS bericht naar de bestuurder
  • Electronisch of via de post versturen van de boete
 • Boete wordt gearchiveerd via SFTP server

Enkele klanten die wij hielpen

Ik prijs me gelukkig omdat ik weet dat, terwijl wij de oplossing gebruiken, experts bezig zijn met het verbeteren van het platform, de onderliggende technologie en de mogelijkheden.

Panayiotis Alexandrou, IT Manager, SMT Shipping

Internet of Things