"Voor een slimmere, meer toekomstgerichte wereld"

Codit Nederland heeft onlangs een nieuwe Country Manager aangesteld. Edwin Kennedy start officieel 1 mei en hij zal ook zijn steentje bijdragen aan die ‘betere, meer toekomstgerichte wereld’. Kortom, tijd voor een kop koffie. Want wie is Edwin?

“Ik heb altijd twee levens met elkaar gecombineerd, altijd met de combinatie van IT en groei”, vertelt Edwin. “Zo heb ik enerzijds in vaste dienst gewerkt bij een aantal grote bedrijven: onder andere EDS in Amerika en HCL Technologies in India. Daarnaast adviseer en investeer ik in enkele IT-organisaties met mijn eigen bedrijf SalesPulse, met als doelstelling om het beste uit het bedrijf te halen en te laten groeien.”

Het roer om

“Bijna anderhalf jaar geleden zijn we plots onze zoon Aäron verloren. Toen besloot ik dat ik het roer om wilde gooien én iets terug wilde geven aan de wereld. Sommigen van jullie weten dat hoe ik werkte, dacht en plande voor de toekomst allemaal om Aaron heen was gebouwd. Nu ondersteun ik Stichting Papageno, zodat ik kan helpen om iets terug te geven aan mensen zoals Aaron. Daarnaast zet ik me in als vrijwilliger bij NLgroeit, om de ambities van jonge ondernemers een boost te geven, én werk ik aan mijn boek ‘Small Talk About Big Deals’ met mijn Amerikaanse vriendin Kate Yandoh Harris.”

“Via het zusterbedrijf Telindus, onderdeel van Proximus, ben ik bij Codit terechtgekomen”, vertelt Edwin over zijn weg naar het bedrijf. “We hebben in het verleden al contact gehad, maar nu kwam de juiste positie op het juiste moment vrij. Ik kijk er in ieder geval naar uit om een bijdrage te gaan leveren bij Codit.”

Doelstellingen voor 2023

Edwin vertelt over de toekomstplannen van Codit Nederland: “We hebben drie thema’s die dit jaar heel belangrijk zijn. Eén is zorgen dat mensen hier willen komen werken én ook willen blijven. We hebben een mooie club met collega’s, maar die mag best nog groeien. Als tweede willen wij ons partnership met Microsoft Azure verder uitbreiden. Als derde en laatste thema willen we ons portfolio verder updaten. Codit is groot geworden met integratie en alles wat daarmee te maken heeft. Wat kun je bijvoorbeeld doen met IoT in een integratie?”

Codit helpt Euronav richting duurzaamheid

Een mooi voorbeeld van IoT in een integratie is de vraag van Euronav, de grootste onafhankelijke beursgenoteerde vervoerder van ruwe olie. In 2060 willen zij hun hele vloot net-zero maken. Codit werd benaderd om dit te helpen realiseren via IoT en cloudtechnologie.

Euronav was al gestart met een ambitieus project onder de naam FAST (Fleet Automatic Statistics & Tracking). Dit moest een gecentraliseerd platform worden dat data gebruikt voor realtime analyse van diverse machines op olietankers. Het belangrijkste doel van het platform is het mogelijk maken van datagestuurde besluitvorming. Al snel zag men in dat het verzamelen van realtime, betrouwbare sensorgegevens de sleutel is tot het project. Dus: het gebruik van Internet of Things-technologie. Het resultaat? Het FAST-platform helpt Euronav op hun weg naar meer duurzaamheid.

Dit interview werd geschreven en gepubliceerd door ITchannelPro Magazine