Joules

Retailer Joules klaar voor de toekomst dankzij hybride integratie

De op Azure clouddiensten gebaseerde integratie-oplossing helpt klanten om prettiger te shoppen, online of in de winkel.

  • Expertises in deze case
Samenvatting

De Britse retailer Joules stelt klanten voorop en heeft bovendien een ‘cloud-first’ visie op IT. Men zocht daarom naar cloudtechnologie waarmee de eigen digitale transformatie naar een hoger niveau getild kon worden. Een schaalbare, hybride integratielaag zorgt voor een naadloze verbinding tussen cloudgebaseerde en on-premise processen. Dat zorgt nu voor een optimale klantervaring en in de toekomst voor nog betere service.

  • Uitdaging
  • Aanpak
  • Resultaten

De Uitdaging

Joules ging over van een verouderd Point of Sales (POS) systeem naar Microsoft Dynamics 365. Daarbij wilde men de gelegenheid aangrijpen om de architectuur voor te bereiden op toekomstige cloud-native processen. In plaats van uitbreiding van de bestaande on-premise integratielaag deed het bedrijf een stap vooruit door de integratie zelf naar de cloud te halen.

De onderneming had een oplossing nodig die niet alleen gold voor de huidige marktbehoeften, via cloudgebaseerde en on-site tools, maar ook toekomstgericht was. Men wilde het aanbod uitbreiden met meer geavanceerde, cloud-native technologieën en daarmee de onderneming stappen vooruit helpen.

Lees meer

Joules is een Engelse, ‘country loving’ kledingwinkel met een lange ervaring in het updaten – en upgraden – van traditionele producten met een moderne twist. Het bedrijf benadert haar IT-oplossingen op dezelfde toekomstgerichte manier. Als onderdeel van haar cloud-enabled strategie is Joules gericht op zoveel mogelijk digitalisatie. Het doel hiervan is consistente, relevante en authentieke communicatie en de best mogelijke ervaring voor klanten, via alle mogelijke kanalen.

Toen de Point of Sale (POS) oplossing van het bedrijf het einde van de levensduur naderde, zag Joules een kans om niet alleen het bestaande systeem te vervangen, maar zich ook voor te bereiden op verdere evolutie door een toekomstgerichte, hybride integratielaag.

Jeannette Copeland, directeur van Joules IT, legt uit: “We hadden al een private cloud en on-premise integratie met behulp van BizTalk Server. Aangezien ons migratiepad voor onze in-store oplossing de overstap naar Microsoft Dynamics 365 in de cloud inhield, wilden we zowel voor de integratie-oplossing als voor onze winkeloplossing een passende overgang. Omdat we wisten dat we uiteindelijk de interfaces van de on-premise oplossing gingen verhuizen, wilden we geen nieuwe interfaces meer schrijven. Daarom maakten we van de gelegenheid gebruik om de integratielaag naar de cloud te verplaatsen en tegelijkertijd het in-store systeem te migreren.

Joules had inmiddels al meer dan 5 jaar ervaring met Codit, en wist van hun diepgaande technische kennis. Daarom vertrouwde men zonder twijfel opnieuw op de diensten van Codit voor de migratie en het ontwikkelen van de gewenste integratielaag.

“Als je een nieuw systeem en een nieuwe integratielaag invoert word je geconfronteerd met een hoop complexiteit,” zegt Copeland, “Codit kent onze manier van werken en dat zorgt voor een snellere communicatie met hun team”.

Er zullen altijd uitdagingen zijn als je dit soort projecten doet. Het is de manier waarop Codit deze uitdagingen aanpakt die het verschil maakt.

Jeannette Copeland IT Directeur @ Joules

De Aanpak

Joules wendde zich tot haar langdurige partner Codit om de essentiële brug te bouwen die nodig was voor de communicatie tussen on-premise en cloudgebaseerde toepassingen, processen, data en tools. Door gebruik te maken van Azure Integration services ontwikkelde het Codit team een schaalbare hybride integratielaag die het mogelijk maakte nieuwe integratie-oplossingen te ontwikkelen. Hierdoor verbeterden de prestaties binnen de hele onderneming en werd de basis gelegd voor een vloeiende migratie naar de cloud.

Lees meer

In samenwerking met Joules en een Microsoft Dynamics 365 implementatiepartner ontwikkelde Codit een op Azure gebaseerde hybride integratielaag. Deze zorgt voor een optimale verbinding en communicatie tussen het nieuwe point-of-sale (POS) systeem, cloud-native processen en in-store systemen.

“Het vervangen van een verouderd kassasysteem door een modern, cloud-hosted systeem betekende het moderniseren van processen, tools en software”, aldus Carlo Garcia-Mier, Principal Consultant bij Codit. “Onze rol was het samenbrengen van de belangrijkste componenten van de oplossing, waarbij we in feite de lijm in het midden waren – het integreren van Microsoft Dynamics 365, data, applicaties en processen. Met behulp van Azure Integration Services, waaronder Logic Apps, Service Bus en API beheer, zorgden we ervoor dat alle systemen – on-premises, cloud-hosted, in-store, magazijnen, distributiecentra en de retailwebsite – effectief met elkaar integreerden”.

De teams voerden de migratie uit via een gefaseerde aanpak, waarbij winkel voor winkel werd aangepakt. Dat maakte het wel nodig de twee kassasystemen parallel te laten draaien – BizTalk Server voor de oudere kassa’s en Azure voor de nieuwe.

Om de verschillende tijdlijnen en behoeften van de systemen en de betrokken stakeholders te beheren, maakte Codit gebruik van haar flexibele projectmethodologie, ontwikkeld op basis van meer dan 20 jaar ervaring met grote integratieprojecten.

“We streven ernaar om op een heel flexibele manier te werken,” zegt Iain Quick, de technisch directeur van Codit, “Naast onze standaard scrum-aanpak op basis van bouwsteenworkshops, ontwerpfasen en testondersteuning, voltooien we iteratief elke fase in de oplossing. Hierdoor kunnen we optimaal reageren op de veranderende dynamiek in de oplevering van de oplossing”.

Door het invoeren van de Azure hybride integratielaag hielp het Codit team Joules bij het realiseren van zakelijke voordelen in meer dan 20 initiatieven, wat leidde tot verbeteringen in efficiëntie voor de hele organisatie.

Om een voorbeeld te noemen: Codit werkte samen met het team van Joules aan haar Total Retail programma, dat het oudere PO-systeem verving. Een belangrijk aspect hieraan was de integratie met de delivery management software van Joules, die zorgt voor real-time verzendinformatie en andere diensten voor de winkelklanten.

De Resultaten

Met het nieuwe POS en voor optimale prestaties geüpdatete systemen is Joules door de overgang naar de publieke cloud optimaal gepositioneerd voor een betere klantervaring door uitgebreidere diensten. De resulterende Azure oplossing biedt een naadloze integratie tussen de systemen van Joules, gestroomlijnde processen en nieuwe mogelijkheden om het gebruik van de gegevens door middel van kunstmatige intelligentie (AI) te verkennen.

Lees meer

De resulterende robuuste integratielaag stelt Joules nog beter in staat om de voordelen van clouddiensten aan te boren.

“We zien nu al veel positieve kanten van het project”, zegt Jeannette Copeland, hoofd IT bij Joules, “De nieuwe software zorgt voor een beter contact met onze winkelcollega’s en is gebruiksvriendelijker voor klanten in de winkel. Dankzij de mogelijkheid om mobiele apparaten in de winkel te gebruiken, kunnen we dingen doen die we nog niet eerder hebben gedaan, zoals de serviceaanvragen van klanten uit kleedkamers verwerken.”

Naast het verbeteren van de huidige bedrijfssystemen van Joules, opent de Azure integratieoplossing de deur naar nieuwe, meer geavanceerde, datagestuurde processen in de toekomst. Daaronder vallen ook diensten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

Codit blijft Joules ondersteunen via Customer Care. Ondertussen bereidt de retailer de volgende stap voor in het samenbrengen van klassieke kleding, hedendaagse stijlen en geavanceerde technologie – met het oog op de toekomst en gefocust op de klant.

“Onze belangrijkste drijfveer is de klant”, zegt Copeland, “We willen geen technologie om de technologie. Het is juist de bedoeling om technologie te gebruiken om een geweldige klantervaring te bieden, hoe onze klanten ook willen winkelen.

Wat de klant zegt

“Codit is erg flexibel. Door de manier waarop het team werkt kunnen ze, bij veranderingen of onvoorziene problemen in een project, snel optreden. ”

Jeannette Copeland IT Directeur

Praat met ons

Hallo,
hoe kunnen we je helpen?

Een project in gedachten?

Neem contact op

Let's talk

Let's talk

Bedankt, we nemen snel contact op met je!

Bel ons

Bedankt, we sturen het verhaal naar jouw inbox

Ongeldig email-adres

Verstuur

Je download zal binnen enkele seconden starten!

Houd contact met ons - schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van trends, events en de laatste verhalen van klanten

Ongeldig email-adres

Verstuur

Mooi, je bent ingeschreven!