all Codit insights

Van start gaan met je carrière? Codit heeft altijd plek voor jou.

Daar sta je dan met je diploma in je hand, en nu? Dit dacht Bram ook toen hij zijn opleiding Kunstmatige Intelligentie (AI) had afgerond. De zoektocht naar een nieuwe baan is altijd spannend. De zoektocht naar je allereerste baan is nog spannender! Anderhalf jaar geleden ging onze collega Bram Takken na zijn studie op zoek naar zijn eerste baan en kwam hij terecht bij Codit Nederland. Hij deelt met plezier zijn ervaringen die hij reeds heeft opgedaan bij ons IT Consultancybedrijf.

Een Junior bij Codit heeft de toekomst

We hebben het allemaal meegemaakt. Onze studie is afgerond en we willen niets liever dan ons eerste geld verdienen en onze kennis in de praktijk brengen. Daarvoor moeten we natuurlijk op zoek naar een werkgever. Die zoektocht moest Bram twee jaar geleden ook maken. Gelukkig is het hem enorm meegevallen.

Toen Bram in juni 2018 klaar was met zijn studie Kunstmatige Intelligentie (AI) was hij nog aan het twijfelen over de juiste richting. Totdat hij in gesprek kwam met de Codit Nederland. Het leuke kennismakingsgesprek over Codit en de interessante, technische gesprekken die hij daarna had met onze consultants gaven de doorslag: Codit it is!

De eerste werkervaring bij Codit

November 2018 brak aan en Bram startte in ons Nederlandse team. Hij voelde zich snel thuis en de spontane, relaxte sfeer gaf hem meteen het gevoel dat hij hier thuishoorde. Bram voelde wel wat gezonde spanningen, want Microsoft Azure en on-premises applicaties migreren naar de cloud waren nog nieuw voor hem. Maar daar kwam heel snel verandering in tijdens het negen maanden durende traineeship. De eerste 3 maanden werd hij intensief gecoacht door een senior collega, tijdens deze periode maakte Bram kennis met de core business van Codit. Na deze 3 maanden mocht Bram al naar de klant, een grote retail keten. Dat deed hij samen met een collega. Gezien de snelle ontwikkelingen en interesses mocht Bram al snel zelfstandig werken aan klantopdrachten.

Codit is een innovatief IT-bedrijf dat consultancy, technologie en managed services levert aan toonaangevende klanten uit de hele wereld. Het is een Microsoft Gold Partner met meer dan 180 collega's over 8 verschillende landen.

De plus die Codit geeft aan een carrière

In de tussentijd heeft Bram zijn kennis en ervaring kunnen inzetten bij diverse andere klanten, waaronder een kerncentrale, een landelijke retail keten en een groot internationaal scheepvaartbedrijf. Projecten waarin on-premise applicaties gemigreerd worden naar de Cloud zijn niet meer nieuw voor hem. En dankzij het Persoonlijk Opleidingsbudget dat hij van Codit krijgt, kan hij zich blijven ontwikkelen door extra opleidingen te volgen of specifieke events bezoeken. Daarnaast helpen de kennissessies en de ervaring die de meer ervaren collega’s delen enorm bij zijn persoonlijke groei.

Ook in Artificiële Intelligentie verdiept Codit zich en daarvoor werd ook een ‘AI Incubators’ groep opgericht. Bram prijst zich dan ook gelukkig dat hij uitgekozen werd voor deze groep en zo zijn bijdrage kon leveren. “Ook van een junior waardeert Codit de kennis en interesses”, zegt Bram enthousiast.

Codit's AI Incubators team
Codit’s AI Incubators team
Al is Codit het eerste en ook enige bedrijf waar Bram ooit gewerkt heeft, hij weet dat hij goed zit. “Van vrienden die stages lopen hoor ik vaak dat de sfeer heel anders is dan bij Codit. Ik zit echt bij een Great Place to Work die werk maakt van kwartaaluitjes waar we gaan karten, bowlen of gaan eten, familie-events, om haar mensen dichter bij elkaar te brengen”.

En Bram is nog lang niet klaar. “Als ik zie wat ik na 1,5 jaar al heb kunnen bereiken binnen Codit, ben ik heel benieuwd wat ik over een paar jaar allemaal geleerd heb. Ik kijk er naar uit om bij te dragen in de ontwikkelingen van AI binnen Codit. En het lijkt me geweldig om straks zelf junioren te begeleiden.”

Waarom zou jij willen werken voor Codit?

Een Great Place to Work die ernaar streeft een goede balans te garanderen tussen werk en vrije tijd.

Een team dat maandelijks kennissessies organiseert om haar mensen up to date te houden over de organisatie en technologieën

Een werkgever die geregeld teamuitjes organiseert om haar mensen dichter bij elkaar te brengen

Het bedrijf waar jij een traineeship op maat aangeboden krijgt om jouw eerste baan een kick-start te geven

Een bedrijf waar in je wordt geïnvesteerd met een persoonlijk ontwikkelplan en bijbehorend budget.

Subscribe to our RSS feed

Hi there,
how can we help?

Got a project in mind?

Connect with us

Let's talk

Let's talk

Thanks, we'll be in touch soon!

Call us

Thanks, we've sent the link to your inbox

Invalid email address

Submit

Your download should start shortly!

Stay in Touch - Subscribe to Our Newsletter

Keep up to date with industry trends, events and the latest customer stories

Invalid email address

Submit

Great you’re on the list!