Homefashion Group is klaar voor een succesvolle toekomst

Een hybride Azure integratie-oplossing verhoogt de productiviteit, verkleint de kans op fouten, en plaveit de weg naar een digitale toekomst.

  • Expertises in deze case
Samenvatting

Het Nederlandse Homefashion Group, het moederbedrijf van Kwantum, is een leidende organisatie op het gebied van interieuraankleding. Zij lanceerden een nieuwe hybride integratie-oplossing waarmee de IT-afdeling productiever is en tegelijk wordt gezorgd voor toegang tot de juiste informatie voor winkelpersoneel.

  • Uitdaging
  • Aanpak
  • Resultaten

Uitdaging

Homefashion Group beschikte al over Microsoft Dynamics 365 om hun oude ERP-systeem te vervangen. Alleen moest dit nog worden geïntegreerd met hun backend-systeem. Dat was echter meer dan 20 jaar oud en jarenlang aangepast. Het systeem was gevoelig voor fouten en kende veel afhankelijkheden. Nieuwe technologieën konden niet goed worden ondersteund. Dit leidde tot tijdverspilling voor het IT- en winkelpersoneel. Zo wist men niet altijd zeker of ingevoerde gegevens wel binnenkwamen in de backend. Daardoor waren IT-medewerkers veel tijd kwijt met het oplossen van problemen. Het systeem van Homefashion Group was toe aan een stap naar de toekomst, zodat ze een rechte koers konden varen door de zee van digitale transformatie.

Lees meer

Het Warehouse Management systeem van Homefashion Group dateerde uit 1997. Gedurende 20 jaar bouwde en verfijnde het inventieve team van de groep de interfaces, totdat er nog maar weinig over was van het oorspronkelijke systeem en er feitelijk sprake was van een maatoplossing.

“Men bouwde voort op dit oude systeem zonder te kijken naar nieuwe applicaties”, zegt Jeroen Koppenaal, IT Director bij Homefashion Group, “maar bepaalde processen, zoals online interfacing, zijn belangrijk voor retailers. Gebouwd bovenop een oude omgeving is dat weer een extra proces in het systeem. Dat wordt daardoor complexer dan nodig. De complexiteit en afhankelijkheden waren best groot.”

Niet alleen was het systeem te complex, het had ook last van problemen. Deze hadden een directe invloed op het vermogen van winkelpersoneel om hun werk optimaal te verrichten. Want als er fouten ontstaan kan er in de winkel niet goed gewerkt worden, en moeten IT-medewerkers veel tijd besteden aan het corrigeren daarvan.

“In onze termen is een kritieke fout een ‘red alert’, en daarvan hadden we er deze week meerdere. Ons IT-team was gewoon bezig met het opruimen van fouten,” zegt Koppenaal.

Naarmate de industrie evolueerde naar meer online interfaces, worstelde het oude systeem van Homefashion Group met de digitale uitdagingen van het nieuwe technische landschap. Na de overstap naar Dynamics 365 werd duidelijk dat een grote revisie nodig was om de systemen op de juiste manier te integreren.

Met deze zaken in het achterhoofd heeft Koppenaal een stappenplan gemaakt om de IT-systemen van Homefashion Group weer op de rails te krijgen. De strategische routekaart is bedoeld om de complexiteit van het systeem te verminderen en het applicatielandschap terug te brengen naar gestandaardiseerde applicaties.

Om zijn visie waar te maken schakelde Koppenaal de experts in op integratiegebied. Mede dankzij eerdere positieve ervaringen werd de hulp ingeroepen van Codit.

Ik heb berekend dat mijn IT-team het afgelopen jaar 40% van hun tijd aan het oplossen van fouten besteedde, dat percentage is nu veel lager. Als er problemen zijn worden die meteen afgehandeld, omdat we nu in staat zijn fouten onmiddellijk op te sporen.

Jeroen Koppenaal IT Director, Homefashion Group

Aanpak

Het team van Homefashion Group had Dynamics 365 binnen de organisatie uitgerold en wilde dit Microsoft systeem integreren met hun back-end. Ze realiseerden zich dat het back-end systeem een upgrade nodig had, met een focus op de cloud. Samen met het HomeFashion Group IT-team definieerde Codit een driejarig project. De strategie besloeg het langzaam uitfaseren van het oude systeem en het vervangen daarvan door een moderne Service Bus – Microsoft BizTalk Server. Om tot een stabiel en toekomstbestendig systeem te komen werd gekozen voor een hybride oplossing. De cloud componenten daarvan draaien op Microsoft Azure LogicApps. De hybride integratie wordt vergemakkelijkt door Codit’s InvictusTM productsuite.

Lees meer

Het Codit-team adviseerde Homefashion Group om rekening te houden met de toekomst van hun systeem door niet alleen een on-premises Microsoft BizTalk-Service Bus te gebruiken, maar deze uit te breiden naar Microsoft Azure. Zo wordt een hybride integratiemodel met cloudgebaseerde Microsoft Azure-componenten geïmplementeerd. “Het landschap voor de Service Bus verschuift van BizTalk naar Logic Apps. Voor ons is een hybride oplossing perfect omdat het belangrijk is om onze integratieoplossing toekomstbestendig te maken,” zegt Koppenaal.

Om de ontwikkeling van het nieuwe hybridesysteem te versnellen gebruikte Codit haar InvictusTM productsuite. “Het voordeel van deze software is dat het BizTalk integreert met Logic Apps”, aldus Koppenaal. “Ik heb via Invictus overzicht van de integratie, waardoor wij degenen zijn die altijd de controle hebben. Het maakt de hybride oplossing ook transparanter. Bovendien helpt de Codit oplossing bij het versnellen van de ontwikkeling. Ik heb een goed zicht op het aantal interfaces dat de afgelopen maanden is gebouwd, en dit is veel sneller gegaan dan voorheen.”

Het einddoel is om het gehele bestaande systeem te vervangen door een nieuw cloudgebaseerd applicatielandschap. Dit project wordt in vijf fasen uitgerold omdat stabiliteit de hoogste prioriteit heeft. De eerste release zorgde ervoor dat alle in winkels gescande facturen via BizTalk in Dynamics 365 kwamen. De tweede fase was erop gericht de beloning van zelfstandige decorateurs van Homefashion Group tijdig te laten uitbetalen via het nieuwe ERP-systeem. Er is ook een mobiele app gemaakt om deze decorateurs te helpen bij het maken van notities over klantprojecten en om deze informatie meteen te integreren via BizTalk en Logic Apps.

Resultaten

Nu de eerste twee fasen van het project succesvol zijn uitgerold, heeft het team van Homefashion Group al veel verbeteringen gezien. “Ik heb berekend dat mijn IT-team het afgelopen jaar 40% van hun tijd aan het oplossen van fouten besteedde, dat percentage is nu veel lager”, zegt Jeroen Koppenaal, IT Director, Homefashion Group. “Als er problemen zijn worden die meteen afgehandeld, omdat we nu in staat zijn fouten onmiddellijk op te sporen.”

Het partnerschap tussen Codit en Homefashion Group gaat onverminderd door met een uitrol van de volgende drie fasen in de komende twee jaar. Door gebruik te maken van Codit Customer Care weet het IT-team van Homefashion Group dat zij kunnen rekenen op gegarandeerde ondersteuning.

Lees meer

De volgende fasen van het project zijn momenteel aan de gang: “Er moet nog veel worden geanalyseerd, we moeten precies weten hoe de huidige interface werkt,” zegt Koppenaal. “Er is gekozen voor een opdeling in fasen, dus geen ‘big bang’ release.”

De omgeving is nu veel stabieler en beter gedocumenteerd, waardoor het voor het IT-team eenvoudiger wordt om fouten op te sporen en op te lossen. Het team wordt verder ondersteund door Codit Customer Care: “Ik heb al onze ‘red alert’ meldingen bijgehouden en dar waren er meerdere per week. Als we er nu één per maand zien is dat veel”, aldus Koppenaal.”Het nieuwe systeem heeft een onmiddellijke impact gehad voor onze mensen, ze kunnen doorgaan met hun werk en erop vertrouwen dat alles werkt. Het nieuwe systeem is veel stabieler, dankzij BizTalk, Azure Logic Apps, InvictusTM, en natuurlijk de hulp van Codit.”

Wat de klant zegt

“Onze relatie met Codit is gebaseerd op vertrouwen. Ik weet dat zij het beste werk leveren, en ik weet dat ze problemen onmiddellijk oplossen als die mochten ontstaan.”

Jeroen Koppenaal IT Director, Homefashion Group

Praat met ons

Hallo,
hoe kunnen we je helpen?

Een project in gedachten?

Neem contact op

Let's talk

Let's talk

Bedankt, we nemen snel contact op met je!

Bel ons

Bedankt, we sturen het verhaal naar jouw inbox

Ongeldig email-adres

Verstuur

Je download zal binnen enkele seconden starten!

Houd contact met ons - schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van trends, events en de laatste verhalen van klanten

Ongeldig email-adres

Verstuur

Mooi, je bent ingeschreven!