all Codit insights

Codit Nederland voor de derde keer op rij een Great Place to Work

2020 is op alle gebieden een bijzonder jaar geweest voor onze collega’s bij Codit Nederland. Eén in bijzonder uitzonderlijke tijden: Codit Nederland is opnieuw gecertificeerd als ‘Great Place to Work’, voor het derde jaar op een rij!

Codit Nederland scoort hoog op de volgende gebieden:

Het management gaat er volledig vanuit dat de medewerkers hun werk goed doen, het is niet nodig om over hun schouders te kijken.

Onze klanten zouden de aangeboden dienstverlening beoordelen met 'uitstekend’.

De werkomgeving is psychologisch en emotioneel gezien gezond.

De medewerkers zijn verzekerd van een goede samenwerking.

Codit Nederland een ‘Great Place to Work’

De Nederlandse vestiging van Codit heeft de mate van vertrouwen, trots en geluk binnen organisaties onderzocht onder de werknemers door mee te doen aan het GPTW onderzoek. Na het analyseren van de resultaten van dit onderzoek krijgen alleen organisaties die topscores behalen de titel ‘Great Place to Work’.

Het leek ons een goed idee om één van onze collega’s, Senior Consultant Pim Simons, eens te vragen waarom hij vindt dat Codit Nederland zo’n geweldige plek is om te werken.
Eén van de dingen die uit het onderzoek naar voren kwam is de mate van vertrouwen die het management toont in het team. “Ons managementteam stuurt erop dat we goed contact blijven onderhouden”, aldus Pim. “Ook in deze tijd rondom het coronavirus hebben we veel vertrouwen gekregen, en wij vertrouwen er weer op dat het management de juiste beslissingen neemt.”

Het team krijgt de vrijheid om hun werk te doen, zonder dat er constant iemand over de schouders meekijkt. “We kunnen zelfstandig beslissen hoe we ons werk doen. Dat kan alleen als er vertrouwen is tussen het management en de medewerkers”, volgens Pim.

Thuiswerken

Thuiswerken is al sinds 2020 de norm. Het isolement dat daarmee gepaard gaat kan heel reëel zijn. Maar het team heeft nooit het gevoel dat ze er alleen voor staan. “We weten dat ons managementteam er voor ons is als we iets nodig hebben, en dat vind ik heel belangrijk “, zegt Pim.

Behalve met het management kan er natuurlijk altijd met collega’s gesproken worden als je ideeën wilt uitwisselen, of als je gewoon een gezellig praatje wilt maken. “Iedere vrijdag staat het Codit Café gepland. Dat is een Teams meeting waar we virtueel samenkomen en kunnen bijpraten met elkaar. We hebben ook kennissessie via Teams, dus ook dan is er veel contact met de collega’s,” aldus Pim “Iedereen bij Codit Nederland werkt hard om projecten op tijd af te krijgen, en dat is altijd zo geweest. Je kunt echt op je collega’s vertrouwen om de klus te klaren.”

Virtueel Samen

Pim werkt al 10 jaar bij Codit Nederland en ook voor hem is 2020 een bijzonder jaar geweest. “Ik werk nu 10 jaar bij Codit, waar ik begon als één van de jongsten. Ben ik nu senior Consultant”, aldus Pim. Door de lockdown was het helaas niet mogelijk om dit met collega’s te vieren.. Maar Codit heeft Pim toch een ‘Royaal cadeau gestuurd als dank voor zijn inzet en loyaliteit.

Ook op persoonlijk vlak had Pim iets te vieren. In juli 2020 verwelkomde hij zijn derde zoon. “Eigenlijk heeft het thuiswerken voor mij heel goed uitgepakt”, vind Pim “Mijn zoon is in juli geboren en het is geweldig om thuis te kunnen zijn met mijn vrouw en de baby.” Dit bijzonder moment is Codit niet ontgaan. “Natuurlijk stuurden ze een cadeautje en een kaartje. Alles moest via de post, maar het is fijn dat ze van zich laten horen bij dit soort gelegenheden,” zegt Pim.

Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de Codit collega’s elkaar weer in levende lijve zullen kunnen zien. Maar dat weerhoudt ze er niet van om virtuele activiteiten te ondernemen.

“Als vervanging van onze familiedag hebben we onze collega’s een familiepakket gestuurd om leuke activiteiten met het gezin te doen. Aan het eind van het jaar organiseerden we een digitale kerstborrel. Natuurlijk kregen de collega’s een eindejaarsgeschenk voor hun inzet. Zo konden we het jaar toch mooi afsluiten. Op afstand, maar toch samen!” zegt HR verantwoordelijke Hanane Azdad.

“Bij Codit geloven we dat een blije medewerker ook blije klanten oplevert. Dat is ook ons doel. Maar hoe maak en hou je een medewerker gelukkig? Hiervoor zetten we bij HR acties en procedures op. Zoals training, waardering, organisatiecultuur en performance management.”

Een geweldige prestatie

Wat betekent deze geweldige prestatie om gecertificeerd te worden als een ‘Great Place to Work’ voor Codit Nederland?

“Het is geweldig dat we dit certificaat hebben gekregen, omdat het een bevestiging is dat onze inspanningen effect hebben,” zegt Hanane. “Daarnaast krijgen we inzicht in welke thema’s nog beter kunnen worden, zodat we een betere omgeving kunnen creëren voor iedereen. Zo worden we een Greater Place to Work.”

Het is al het derde jaar dat we deze award krijgen, dus reken maar dat we het gaan vieren!

Subscribe to our RSS feed

Talk to the author

Contact Hanane

She's our HR Manager

Let's talk, what's your first name?

Press Enter

Press Enter

Hi , what's on your mind?

Press Enter

Great! Leave your email and we'll be in touch
Where do you work?

Press Enter

Would you like to receive newsletters, event news and other e-mail communication from Codit?
Submit
Thanks, we’ll be in touch soon!

Thanks, we've sent the link to your inbox

Invalid email address

Submit

Your download should start shortly!

Stay in Touch - Subscribe to Our Newsletter

Keep up to date with industry trends, events and the latest customer stories

Invalid email address

Submit

Great you’re on the list!