wiki

Codit Wiki

Informatie wordt geladen...
Azure integratie

Azure integratie

Codit gebruikt uitsluitend Microsoft technologie. Niet alleen vanwege de expertise die wij hierin hebben, maar ook omdat we er echt in geloven.

Microsoft Azure biedt bedrijfsbrede connectiviteit vanuit elke plaats en op elk apparaat. Azure is een open en flexibel cloudplatform dat het mogelijk maakt snel applicaties te ontwikkelen, uit te rollen en te beheren. U kunt schaalbare web en mobiele front-ends ontwikkelen voor de cloud en die naadloos verbinden met interne bedrijfsgegevens en processen. Breid uw bedrijfstoepassingen uit naar mobiele apparaten om een robuuste, schaalbare, veilige en aanpasbare mobiele oplossing te bieden, met ondersteuning voor meerdere apparaattypen. Met Azure kunt u sneller reageren dan ooit tevoren.

Voordelen

Altijd up. Altijd aan.
Azure biedt een 99,95% compute SLA en stelt u in staat altijd beschikbare applicaties te ontwikkelen en uit te voeren zonder u druk te maken over de infrastructuur. Het biedt automatische OS en service patching, ingebouwde network load balancing en weerstand tegen hardwarefouten. Het ondersteunt een uitrolmodel waarmee u uw applicatie kunt aanpassen zonder downtime.

Open
Azure maakt het mogelijk elke taal, elk framework en elke tool te gebruiken om applicaties te bouwen. Functies en diensten worden beschikbaar gesteld via open REST protocollen. De Azure client libraries worden gebruikt door meerdere programmeertalen en worden via een open source licentie beschikbaar gesteld en gehost op GitHub.

Onbeperkte servers. Onbeperkte opslagruimte.
Azure kan uw applicaties gemakkelijk opschalen naar elke gewenste grootte. Het is een volledig geautomatiseerd self-service platform waarmee u systeembronnen binnen enkele minuten kunt aanpassen. Het gebruik van systeembronnen is elastisch en gebaseerd op uw behoeften. U betaalt alleen voor de bronnen die uw applicatie gebruikt. Azure is beschikbaar in meerdere datacenters, verspreid over de wereld, zodat uw applicaties altijd dicht bij uw gebruikers zijn.

Mogelijkheden en diensten

Azure biedt een flexibel cloudplatform dat voor elke applicatie geschikt is.

 • U kunt applicatiecode betrouwbaar hosten en schalen binnen compute roles.
 • U kunt gegevens in relationele SQL databases, NoSQL table stores, en ongestructureerde blob stores opslaan en Hadoop of business intelligence services gebruiken om te data-minen.
 • Maak gebruik van Azure’s robuuste mogelijkheden voor berichtenuitwisseling om schaalbare gedistribueerde applicaties te bouwen. Maar ook hybride oplossingen die over cloud en on-premises omgevingen heen functioneren.
 • Azure’s distributed caching en CDN services maken het mogelijk traagheid te reduceren en een uitstekende performance te behalen, waar ook ter wereld.

Lees uitgebreide documentatie over Microsoft Azure 

Azure Service Bus is een berichtensysteem dat data veilig beschikbaar stelt

Draait overal, verbindt bijna alles
Azure Service Bus is een generiek cloudgebaseerd berichtensysteem waarmee vrijwel alles verbonden kan worden—applicaties, services en apparaten—waar zij zich ook bevinden. Verbind apps die draaien op Azure, on-premises—of allebei.

Bouw robuuste cloudoplossingen die opschalen naar behoefte
Asynchrone berichtenpatronen zijn de hoeksteen van betrouwbare en schaalbare applicaties. Het integreren van cloud resources als SQL Azure, Azure Storage en Azure Websites met Service Bus messaging verzekert foutloze verwerking van zware en variabele lasten, en zorgt ervoor dat korte fouten overbrugd worden.

Beheer berichtaflevering in de cloud
Queues bieden eenvoudige first in, first out berichtaflevering en ondersteunenn een reeks standaardprotocollen (REST, AMQP, WS*) en API's. Topics leveren berichten af naar meerdere abonnementen en spreiden berichtaflevering schaalbaar uit.

Verbind on-premises applicaties met de cloud
Service Bus Relay lost de problemen op bij het communiceren tussen on-premises applicaties en de buitenwereld, door on-premises web services toe te staan publieke endpunts te projecteren. Systemen kunnen deze web services vervolgens gebruiken, zij blijven draaien binnen de organisatie, waar ook ter wereld.

Bezoek de Microsoft Azure Service Bus website voor meer informatie

Bouw en gebruik continu beschikbare, schaalbare en gedistribueerde applicaties

 • Snelle oplevertijd 
  Service Fabric zorgt ervoor dat ontwikkelaars zich richten op het bouwen van functies die waarde toevoegen aan de applicatie. De ontwikkeling van fijnmazige microservice toepassingen biedt de mogeiljkheid tot continue verbeteringen en versnelt de uitrol van nieuwe functionaliteit.
 • Kies uw architectuur
  Bouw stateless of stateful microservices—een architecturele aanpak waarbij complexe applicaties zijn opgebouwd uit kleine, onafhankelijk opererende diensten—om zeer complexe, snelle, data-intensieve scenario's mogelijk te maken en schaalbaar in de cloud te gebruiken.
 • Betrouwbare hyper-scale diensten
  Lever snelle upgrades uit zonder downtijd, maar met auto-scaling, geïntegreerde health monitoring, en service healing.
 • Vertrouw op een oerdegelijk platform
  Service Fabric komt voort uit de jarenlange ervaring van Microsoft met bedrijfskritische clouddiensten. Het systeem is nu al meer dan vijf jaar in volle productie. Het is de basistechnologie waarop Microsoft haar Azure infrastructuur draait, met diensten als Skype for Business, Intune, Azure Event Hubs, Azure Data Factory, Azure DocumentDB, Azure SQL Database en Bing Cortana.

Ga voor meer informatie naar de Microsoft Azure Service Fabric website

Logic Apps: gemakkelijke visuele ontwerpomgeving voor het automatiseren van bedrijfsprocessen

Azure App Service is een geheel beheerde PaaS (Platform as a Service) voor ontwikkelaars waarmee het gemakkelijker wordt om web, mobile, en integratie apps te bouwen. Logic Apps zijn een onderdeel van deze suite en laten technische gebruikers en ontwikkelaars de uitvoer en workflow van bedrijfsprocessen automatiseren via een visual designer.

Waarom Logic Apps?

Logic Apps laten ontwerpers workflows maken die beginnen vanuit een trigger en vervolgens een aantal stappen uitvoeren. Elke stap roept een API aan en regelt tegelijk authenticatie en best practices, zoals checkpointing en durable execution.

Sterke punten van Logic Apps

 • Gemakkelijk te gebruiken ontwerpgereedschap - Logic Apps kunnen van begin tot eind in de browser worden ontworpen. Start met een trigger - van een eenvoudig schema tot bijvoorbeeld een tweet die over uw organisatie verschijnt. Orkestreer dan een aantal acties door een goed gevulde galerij van connectors te gebruiken.
 • Maak SaaS eenvoudig - Zelfs compositietaken die gemakkelijk te beschrijven zijn blijken vaak lastig te implementeren in code. Logic Apps hebben geen moeite om verbindingen te leggen tussen heterogene systemen. Wilt u een taak in uw CRM software starten die is gebaseerd op Facebook of Twitter activiteit? Wilt u uw cloud marketing oplossing verbinden met uw on-premises facturatiesysteem? Logic apps zijn de snelste en betrouwbaarste manier om zulke problemen op te lossen.
 • Werk snel vanuit sjablonen- Om u op gang te helpen is er een galerij van sjablonen die oplossingen voor veel voorkomende zaken bevatten. Er zijn geavanceerde BizTalk oplossingen, eenvoudige SaaS connectivity voorbeelden, en zelfs een paar projecten 'voor de lol'. De galerij is de snelste manier om de kracht van Logic Apps te ervaren.
 • Uitbreidbaarheid is ingebouwd - Ziet u de API die u nodig hebt niet? Logic Apps is  ontworpen om met API apps te werken; u kunt dus gewoon uw eigen API app maken om als een custom API te gebruiken. Behalve voor eigen gebruik kunt u apps ook delen in de marktplaats en er geld mee verdienen.
 • Echte integratie-power - Start eenvoudig en groei snel door. Logic Apps kunnen uitstekend dienen om de kracht van BizTalk te benutten - Microsoft's leidende integratieplatform. Integratieprofessionals bouwen zo de oplossingen die zij nodig hebben. Lees hier meer over de BizTalk mogelijkheden in Logic Apps.

Lees meer over Logic apps op de Microsoft website

Gartner positioneert Microsoft in het Leader Magic Quadrant voor Enterprise Application Platform as a Service (aPaaS)*

Gartner definieert een 'application platform as a service' als een cloudplatform dat de ontwikkeling en uitvoer van multitenant, elastisch schaalbare bedrijfsapplicaties mogelijk maakt. In het overzicht van leveranciers zegt Gartner dat Microsoft's aanbieding, Azure, zich heeft ontwikkeld tot een omgeving die Infrastructure as a Service (IaaS) en PaaS modellen ondersteunt. Dankzij de toevoeging van volledige IaaS mogelijkheden is PaaS veel bereikbaarder geworden.

Gartner Apaas Quadrant

Source: Gartner (January 2014)

*Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner's research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Enkele klanten die wij hielpen

Veel bedrijven vrezen nog dat overstappen naar de cloud riskant is. Wij zijn ervan overtuigd dat het de toekomst is, en zien het als een zeer sterk commercieel argument.

Johan Sørensen, Manager Business Support Systems, Marine Harvest

Integratie